Notícies ← Altres notícies

Distribució als servicis demogràfics de l'Alguer dell llibre-disc Mans Manetes

Los socis de La Plataforma per la Llengua ha consegnat als responsables de l'Ofici dels Servicis Demogràfics del Municipi de l'Alguer les còpies del llibre-disc Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, com ja fet en passat. Presents l'assessor a la Cultura Marco Di Gangi i la delegada de l'associació Irene Coghene. 

Avui al maití los socis de Plataforma per la Llengua han consegnat als responsables de l'Ofici dels Servicis Demogràfics del Municipi de l'Alguer les còpies del llibre-disc Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, com ja fet en passat. Presents l'Assessor a la Cultura Marco Di Gangi i la delegada de l'associació Irene Coghene.

Lo projecte de la Plataforma per la Llengua, organització no governativa que promou la llengua catalana, ha vist la producció d'un llibre-disc en llengua catalana de l'Alguer dedicat a criatures i adolescents, distribuït gratuïtament en totes les escoles alguereses, públiques i privades, de les maternes a les superiors, a tots los ensenyants i als alumnes.

La producció artística de tot lo projecte és estada curada dels catalans Marc Serrats (Xerramequ) i Raph Dumas que, amb l'assessorament del músic alguerès Claudio Gabriel Sanna, han arranjat i modernitzat cançons tradicionals i d'autors com Pasqual Gallo, Pino Piras, Mariano Piras, Franco Cano, Antonello Colledanchise, Àngel Maresca Lo Barber, per citar-ne alguns. Més informacions a damunt del projecte se poden trobar a la pàgina https://www.plataforma-llengua.cat/campanyes/mans-manetes/

Lo llibre-disc siguerà novament distribuït gratuïtament dels encarregats de l'Ofici dels Servicis Demogràfics als nats i registrats a l'Alguer i també als estudents de les famílies que portaran la residència en aquí.

Tots los estudents, docents i professionistes que treballen amb menors, que encara no han recollit Mans Manetes, poden passar a la seu de l'associació, al carrer de Pa i Aigua (via Arduino) n. 48 cada dijous de les 9 a les 13 i de les 15.30 a les 18.30 o escriure a l'endiriç plalguer@plataforma-llengua.cat.

D'aqueixa manera, fins a l'exhauriment dels exemplars, se garantirà almanco una còpia del material en cada casa, portant en cada família la música tradicional. La finalitat principal és fer entrat en contacte les noves generacions amb la llengua catalana de l'Alguer i dels altros territoris del domini lingüístic. Lo projecte, a més, té un fort valor cultural, lingüístic, pedagògic i de promoció de la ciutat, ampliant la coneixença de la varietat algueresa en los altros territoris de llengua catalana, on la Plataforma per la Llengua obra.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin