Notícies ← Altres notícies

Aprovada la moció que reconeix la unitat de la llengua al Consell Insular de Formentera

El Consell Insular de Formentera és el primer de les Balears on s'aprova la moció, impulsada per la Plataforma per la Llengua, en la qual es reivindica la unitat de la llengua i s'insta totes les institucions a aturar la fragmentació lingüística

El passat dimecres 25 de novembre, el ple del Consell Insular de Formentera va aprovar la moció impulsada per la Plataforma per la Llengua i promoguda a partir de la campanya Som 10 milions, som una llengua. La moció va ser defensada per la consellera de política lingüística, Raquel Guasch i va tenir el suport de l'equip de govern que conformen Gent x Formentera i PSIB-PSOE. Sa Unió de Formentera, a l'oposició, hi va votar en contra.

En l'articulat del text aprovat es reconeix la unitat de la llengua, es rebutgen els impediments normatius i administratius per poder viure amb normalitat en català i s'insta les diferents administracions a vetllar pel compliment d'aquestes propostes i a abandonar les pràctiques de fragmentació lingüística.

L'aprovació de diferents mocions a les administracions arreu del territori forma part de la segona fase de la campanya "Som 10 milions, som una llengua", duita a terme per l'entitat des de l'octubre del 2019, amb la qual es vol reivindicar la unitat de la llengua que parlem 10 milions de persones arreu del domini lingüístic i que denuncia també els intents de fragmentació lingüística de les diferents administracions.

Des de la Plataforma per la Llengua Illes Balears volem felicitar l'equip de govern del Consell Insular de Formentera i, concretament, la consellera, Raquel Guasch, per l'exposició clara i entenedora de la moció.

Vegeu el moment de defensa de la moció, rèplica i votació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin