Notícies ← Altres notícies

Sis municipis més del Maresme aproven la moció de la campanya “Som 10 milions, som una llengua”

Vilassar de Dalt, Sant Pol de Mar, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Pineda de Mar i Tiana s'afegeixen a la llista de municipis adherits a la campanya "Som 10 milions, som una llengua".

Els sis municipis van aprovar la moció de la Plataforma per la Llengua als plens del 26 i 30 de novembre i 1 de desembre.

Sis plens municipals més del Maresme s'han afegit a la llista de suports institucionals a la campanya "Som 10 milions, som una llengua". Van aprovar la moció proposada per la Plataforma per la Llengua que reivindica la unitat del català i insta totes les institucions a aturar la fragmentació lingüística. Els plens de Sant Pol de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta es van dur a terme el passat dijous 26 de novembre, mentre que el de Pineda de Mar va tenir lloc el 30 de novembre i el de Tiana, l'1 de desembre.

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar va aprovar la moció en el ple i va comptar amb els vots favorables de Junts per Catalunya, ERC, CUP i Junts per Sant Pol, i amb el vot contrari del PSC.

En el Ple de Tordera, la moció va ser aprovada amb el suport dels grups municipals de Junts per Catalunya, ERC, En Comú Podem Tordera, Més Tordera i el PSC, i amb el vot contrari del grup municipal de Ciutadans.

En el cas de Vilassar de Dalt, la moció va rebre el suport unànime de tots els grups de l'Ajuntament: Ara Vilassar, Junts, la CUP i el PSC.

A Sant Cebrià de Vallalta, la campanya "Som 10 milions, som una llengua" va rebre el suport dels regidors d'ERC, de Junts per Catalunya, d'AVSC, la CUP i el PSC, mentre que el grup municipal de Sant Cebrià Suma es va abstenir.

Pel que fa a Pineda de Mar, la moció proposada per la Plataforma per la Llengua també va rebre el suport del PSC, ERC, Pineda en Comú i En Marxa-Junts per Catalunya. A més, en aquest municipi, la moció també va rebre el suport d'un gran nombre d'entitats, col·lectius i sindicats de Pineda: ANC, Òmnium Cultural Alt Maresme, Club de Bitlles Catalanes de Pineda de Mar, Associació Cultural Mare Nostrum, Associació Amics del Pubillatge de Pineda de Mar, Agrupament Escolta i Guia Montpalau, Ateneu Sa Boada, Penya Barcelonista de Pineda de Mar, Montpalau Team, El Caliu del Cor, Cinemart, Montapalau Films, Cofradia de Pescadors de Pineda de Mar, Centre Cultural i Recreatiu, Intersindical- CSC, CNT Pineda de Mar i la Forja.

Per acabar, l'Ajuntament de Tiana, també el dimarts 1 de desembre, va aprovar la moció per unanimitat, amb els vots a favor de Junts per Tiana, ERC, el PSC i Junts per Catalunya.

La territorial del Maresme de la Plataforma per la Llengua celebra que el nombre de municipis que s'afegeixen a les reivindicacions per la unitat de la llengua augmenti dia rere dia. Tot i així, deixem palesa la nostra sorpresa en veure les diferències en els posicionaments del PSC en diferents municipis. En les votacions a Arenys de Mar, Mataró, i el Consell Comarcal del Maresme es van abstenir; a Tordera, Vilassar de Dalt i Pineda de Mar hi van votar a favor, mentre que en el cas de Sant Pol de Mar, en la intervenció del seu regidor Sandalio del Río, no solament hi va votar en contra, sinó que va considerar la fragmentació lingüística una "polèmica absolutament artificial", ja que "avui dia no hi ha ningú contrari a la unitat de la llengua", i va qualificar la moció de "demagògica" i la Plataforma per la Llengua de "entitat que té interessos per generar polèmiques que són absolutament falses".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin