Notícies ← Altres notícies

Sis partits polítics participaran en un debat organitzat per la Plataforma per la Llengua sobre l’audiovisual català

Representants de la CUP, En Comú Podem, ERC, JxCat, PDeCAT i Primàries Catalunya, explicaran quines propostes electorals tenen pel sector audiovisual català

L'entitat organitza el debat en el marc del Decàleg de mesures pel sector audiovisual

Dimecres 10 de febrer, quatre dies abans de les eleccions a Catalunya, representants de la CUP, En Comú Podem, ERC, JxCat, PDeCAT i Primàries Catalunya, explicaran quines propostes electorals tenen per al sector audiovisual català en un debat organitzat per la Plataforma per la Llengua. L'esdeveniment, que serà presentat per l'economista i periodista Pol Cruz, es podrà seguir en directe a partir de les 19 h a través del canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua, des d'on els espectadors també podran fer preguntes als candidats. 

L'ONG del català organitza aquest debat a propòsit del Decàleg de mesures per al sector audiovisual que va presentar el passat 21 de gener a la Filmoteca de Catalunya i que ha elaborat amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya. Així, l'estructura temàtica del debat girarà al voltant de les deu propostes que planteja aquest decàleg, que compta amb el suport de nombroses entitats i professionals del món audiovisual i que ja ha aconseguit més de 7.000 signatures. 

Durant aproximadament una hora i quart, els candidats debatran sobre la indústria, les infraestructures i el finançament públic de l'audiovisual en català. També s'abordaran qüestions relacionades amb TV3 i els altres mitjans de la CCMA i es demanarà als candidats que es posicionin sobre el compliment i la millora de la legislació que protegeix el sector. 

La Plataforma per la Llengua considera que l'audiovisual català  ha estat abandonat pels poders públics durant aquests últims deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol país, a més d'un instrument de normalització lingüística i de cohesió social, especialment entre la població jove. Amb l'objectiu de revertir aquesta situació,  l'entitat ha posat en marxa la campanya "Més Audiovisual", que inclou el decàleg de mesures i que s'anirà desplegant durant els mesos vinents.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin