D'una banda, el glosador Carles Belda, amb l'acompanyament musical a la guitarra de Rafalito Salazar, escampen entre els joves la tècnica del cant improvisat amb una fusió de rumba catalana. El que han fet els joves ha estat aprendre a fer rimes, musicar-les i cantar-les, tant en un context com en l'altre, però des de punts de vista diferents, sempre amb la llengua catalana com a eina de cohesió social.
Els dos artistes desenvolupen un taller de glosa i rumba que serveix perquè els joves hi tinguin un primer contacte i aprenguin les tècniques principals del glosat. Es tracta d'una activitat transformadora, en què els joves s'animen de seguida a glosar i a cantar, tot desenvolupant aspectes com la creativitat, la capacitat d'improvisació i el sentit del ritme. Amb els tallers de glosa, l'ONG del català té l'objectiu de recuperar i promoure aquesta tradició popular i convertir-la en una eina de cohesió entre els joves.
D'altra banda, el raper sabadellenc Nel·lo C acosta el gènere del rap, que amb el seu missatge integrador i de foment de la diversitat es fica els alumnes a la butxaca en un moment. Els tallers de rap són una activitat que porta a terme la Plataforma per la Llengua per tal de fomentar l'ús del català com a eina de cohesió social. Els joves practiquen l'art de la improvisació amb el cantant sabadellenc Nel·lo C. Al principi l'artista projecta uns quants videoclips seus per tal que els joves en vegin exemples i connectin amb ell. Després, en grups, creen unes quantes rimes en català sobre diferents temes i finalment les canten davant de tothom amb una base de rap. Durant aquesta activitat, els joves poden desenvolupar aspectes com ara la creativitat, la capacitat d'improvisació i el sentit del ritme.
Al Baix Besòs, el català amb ritme! és una activitat que porta a terme la Plataforma per la Llengua per fomentar l'ús del català i que pugui ser una eina de cohesió social. L'activitat es fa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.