Notícies ← Altres notícies

Distribució de Mans Manetes pels nounats de l’Hospital Civil de l’Alguer

Lo llibre-disc siguerà distribuït gratuïtament a les famílies de les criatures nades a l'Alguer

Dimecres 24 de març, los socis de Plataforma per la Llengua han consegnat al repart de Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Civil de l'Alguer 420 còpies del llibre-disc "Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons".

Presents lo Primari Dr. Mario Francesco Careddu, la D.ra Speranza Piredda, la Coordinadora Serenella Carta i la delegada de la territorial de l'Alguer, Irene Coghene.

Lo projecte "Mans Manetes" de la Plataforma per la Llengua, organització no governativa que promou la llengua catalana, ha vist la producció d'un llibre-disc en llengua catalana de l'Alguer dedicat a criatures i adolescents, que és estat ja distribuït gratuïtament en totes les escoles alguereses, públiques i privades.

L'objectiu de Mans Manetes, del qual són estades estampades 10.000 còpies, és que cada minyona i minyó algueresos ne tenguin una en casa. La producció artística de Mans Manetes és estada a càrrec d'artistes catalans i algueresos com Marc Serrats (Xerramequ), Raph Dumas, Claudio Gabriel Sanna, que han arranjat i modernitzat cançons tradicionals i d'autors com Pasqual Gallo, Pino Piras, Mariano Piras, Franco Cano, Antonello Colledanchise, Àngel Maresca Lo Barber, per citar-ne sol alguns.

En aqueixos mesos, los voluntaris han portat circa 1.200 còpies del llibre-disc en totes les escoles de la infància i primàries de la ciutat, pels alumnes que no l'havien recivit durant les distribucions dels anys passats.

Totes les famílies que encara no han recollit Mans Manetes, poden passar a la seu de l'associació, al carrer de Pa i Aigua n. 48 cada dimecres de les 9 a les 13 per prendre una còpia o escriure a l'endiriç plalguer@plataforma-llengua.cat per prendre un apuntament.

D'aqueixa manera, fins a l'exhauriment dels exemplars, se garantirà almanco una còpia del material en cada casa, portant en cada família la música tradicional.

La finalitat principal és fer entrat en contacte les noves generacions amb la llengua catalana de l'Alguer i dels altros territoris del domini lingüístic. Lo projecte, a més, té un fort valor cultural, lingüístic, pedagògic i de promoció de la ciutat, ampliant la coneixença de la varietat algueresa en los altros territoris de llengua catalana, on la Plataforma per la Llengua obra.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin