Notícies ← Altres notícies

Repartim el “Manual de vocabulari bàsic per al sector de les telecomunicacions” a Sitges

Aquest material conté una llista de paraules i expressions del sector de les telecomunicacions, com també de l'àmbit del comerç, en català, urdú, panjabi i bengalí

Les voluntàries del grup local de Plataforma per la Llengua Sitges han repartit exemplars del "Manual de vocabulari bàsic per al sector de les telecomunicacions" a establiments comercials de tecnologia i alimentació, regentats per persones de parla urdú, panjabi o bengalí, per promoure l'ús del català al comerç del centre del municipi.

El "Manual de vocabulari bàsic per al sector de les telecomunicacions" va ser elaborat l'any 2019 per la Plataforma per la Llengua en col·laboració amb l'Indian Culture Centre i l'Associació de dones de Bangladesh amb la intenció d'oferir una eina útil als comerciants d'orígens indi i paquistanès per impulsar i millorar l'atenció al client en català als seus negocis.

L'acció ha servit també per difondre entre els veïns comerciants l'eina digital Apparella't per practicar català amb una parella lingüística, ja sigui com a ensenyant o com a aprenent.

El manual repartit als establiments comercials de Sitges és un material didàctic que inclou un vocabulari específic i expressions freqüents del sector, amb un lèxic específic i fotografies amb botiguers del sector de telecomunicacions en situacions quotidianes reals.

La delegació local de Sitges ja fa mesos que treballa amb voluntaris i socis per fer del català una eina de cohesió social al municipi. Entre les seves principals actuacions destaquem l'aprovació de la moció a favor de la unitat llengua i el concert de Leonmanso, en què es va presentar el grup local.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin