Notícies ← Altres notícies

Engeguem el cicle de presentacions del llibre “El català, llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny”

La Plataforma per la Llengua dona el tret de sortida a un seguit de xerrades arreu del domini lingüístic per donar a conèixer la nova obra de M. Carme Junyent

Les primeres xerrades seran dimecres 14 d'abril a Barcelona i l'endemà dia 15 a Girona

"El català, llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny" és el nou llibre de la lingüista M.Carme Junyent, que fa una diagnosi de la situació de la llengua catalana a través d'un conjunt d'experts d'arreu del domini lingüístic.

L'obra, publicada aquest mes de març, es donarà a conèixer arreu del territori de la mà de la Plataforma per la Llengua. Barcelona, Girona i Igualada seran les primeres tres ciutats on es farà la presentació del llibre, seguides per Sitges, Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar i Mataró. Paral·lelament, els diferents grups locals de la Plataforma per la Llengua treballen perquè les xerrades es puguin acabar fent també a altres llocs.

Els actes, organitzats per Viena Edicions i Plataforma per la Llengua, comptaran amb la presència de M. Carme Junyent i de representants de la Plataforma per la Llengua, a més d'altres convidats que aniran acompanyant l'autora per les diferents ciutats escollides.

La presentació que donarà el tret de sortida a aquest cicle de xerrades es durà a terme el 14 d'abril a Barcelona, a la llibreria Alibri, i l'endemà, dia 15, a Girona, seguint totes les mesures de seguretat i complint amb els requisits que marquin les autoritats sanitàries.

"El català, llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny" és un volum d'articles coordinats per la filòloga masquefina que pretenen explicar la situació de la llengua catalana, veure quines són les seves limitacions i presentar-hi solucions. Una setantena d'experts, entre els quals trobem periodistes com Paula Carreras o Pol Cruz Corominas, sociolingüistes com Eloi Bellés o professors universitaris com Lluís Barceló Coblijn o Eva Pons Parera i molts més, mostren aquí les seves perspectives sobre la llengua catalana amb l'objectiu de descriure la situació actual que viu el català.

Cada acte requerirà d'entrada prèvia a causa del límit de capacitat de la sala. Consulta aquí com va anar la presentació de Barcelona.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin