Notícies ← Altres notícies

Ple absolut a la presentació del darrer llibre de la lingüista M. Carme Junyent a Igualada

Una cinquantena de persones assisteixen a l'acte de presentació del llibre El català, la llengua efervescent al Casal Popular d'Igualada El Foment

El passat dijous 6 de maig la Plataforma per la Llengua Anoia va organitzar la presentació del darrer llibre que ha coordinat la lingüista M. Carme Junyent, El català, la llengua efervescent, al Casal Popular d'Igualada El Foment. Es va dur a terme gràcies a la col·laboració de Viena Edicions, l'Associació Promotora de la Llengua Catalana, Òmnium Anoia i el mateix Casal Popular.

L'acte va comptar amb les intervencions de M. Carme Junyent, coordinadora de l'obra, i tres dels autors anoiencs d'articles que hi apareixen: Arnau Rius, Clàudia Rius i Maria Sabaté-Dalmau, que van explicar les reflexions que hi ha darrere els seus respectius articles: "A cada política", "Defensar la llengua, un feminisme" i "Ens cal desemmascarar les accions...".

El darrer integrant de la taula de ponents va ser Antoni Dalmau, que es va dedicar a fer una repassada de l'obra a partir dels contrastos existents i la pluralitat de visions que conté el llibre, destacant aquell que a parer seu és el més important, l'"optimisme-pessimisme" sobre la situació de la llengua catalana.

Les intervencions van ser molt ben acollides per una sala tan plena com les mesures de restricció d'aforament per a equipaments culturals permetien. Després de les intervencions de la taula es va obrir un torn de debat i preguntes, en què hi va haver un gran nombre d'intervencions, moltes de les quals van ser reflexions sobre els canvis de llengua i sobre com cal evitar aquestes situacions malauradament tan quotidianes.

La presentació del llibre El català, la llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny és la segona activitat organitzada per la delegació local d'Igualada de la Plataforma per la Llengua, que es va presentar públicament el passat 4 d'octubre amb un concert del cantautor bagenc David Martí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin