Notícies ← Altres notícies

“El joc de les frases desfetes” s’exposa al Museu del Joguet com a premi per haver guanyat el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

El joc dels alumnes de 5è de l'Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès, estarà exposat al vestíbul del museu fins al 31 de juliol

El Museu del Joguet de Catalunya ha rebut aquesta setmana la donació d'"El Joc de les frases desfetes", el guanyador del primer premi de la sisena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. 

El joc estarà exposat al vestíbul del museu fins al dissabte 31 de juliol, dins de l'horari de visites del Museu del Joguet de Figueres. El projecte guanyador ha estat creat pels alumnes de 5è de l'Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès. És un joc original i divertit que consisteix a descobrir frases fetes catalanes a partir de dibuixos fets pels alumnes mateix. El jurat del concurs va premiar el joc per la creativitat verbal, suscitada a través de mecanismes variats i divertits, que transformen la llengua en una descoberta constant. S'hi juga per equips i els jugadors tenen dues baralles amb les representacions de les frases fetes, que hauran d'endevinar i aparionar durant la partida. Guanya la persona que es quedi abans sense cap carta.

El passat diumenge 30 de maig, escoles d'arreu del domini van poder seguir en directe i pel canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua el lliurament dels premis. Ara, després d'haver procedit a les tasques de registre i documentació perquè el joc formi part del fons del Museu del Joguet de Catalunya, "El joc de les frases desfetes" ha estat exposat al públic al vestíbul del Museu del Joguet.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català està convocat per la Plataforma per la Llengua i s'adreça als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d'arreu del domini lingüístic, i, enguany per primer cop, ha comptat amb la participació d'escoles d'Andorra, la Franja i la Catalunya del Nord. Els jocs que es presenten al concurs han de potenciar la creativitat, la dinàmica i la integració del català. L'objectiu és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta més lúdica i creativa de la llengua catalana tot elaborant el seu propi joc.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin