Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

Engeguem un nou curs al Segrià amb activitats a favor de la llengua

Participa en el grup local de Lleida i contribueix en la millora del català al territori

Els voluntaris de l'ONG del català de la comarca treballaran per aturar l'emergència lingüística i incidir a millorar la presència de la llengua catalana en el sector empresarial

Plataforma per la Llengua treballa arreu del territori per fer del català la llengua comuna i de cohesió social i aturar l'emergència lingüística. Per fer-ho, l'entitat compta amb diverses delegacions locals i comarcals formades per un gran nombre de voluntaris que vetllen per la salut i vitalitat de la llengua catalana i els drets dels seus parlants en el seu àmbit territorial més immediat.

Lleida és, de moment, la delegació territorial que l'ONG del català té al Segrià, però hi participen voluntaris d'arreu de Ponent. Aquest any 2021 s'han organitzat diverses accions, entre les quals destaca l'aprovació d'una moció a favor de la unitat de la llengua catalana per la Paeria de Lleida.

També s'ha engegat la campanya #ElCatalàALaTaula amb la Federació d'Hostaleria i s'ha presentat a la capital del Segrià el llibre El català, la llengua efervescent. La lingüista Carme Junyent va encapçalar l'acte a la Universitat de Lleida, que va tenir una gran acollida entre el públic, juntament amb el secretari de l'entitat Francesc Marco.  

Aquest nou curs el grup local de Lleida continuarà desenvolupant aquestes línies d'actuació i es treballarà per dur a terme accions de sensibilització sobre la situació d'emergència lingüística en la qual ens trobem. Estigues atent al nostre perfil de Twitter @PLSegria per conèixer les noves activitats de la territorial. 

Tots podem contribuir a aturar l'emergència lingüística, i participar en les delegacions territorials de Plataforma per la Llengua és una bona manera de fer-ho. Pots fer-te voluntari de l'ONG del català a través de la pàgina web de l'entitat. T'hi esperem!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin