Notícies ← Altres notícies

L’Ajuntament de Capellades aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua

Al darrer ple de l'any, el consistori ha reconegut de manera explícita la unitat de la llengua i ha acordat instar les institucions a aturar la fragmentació lingüística

L'Ajuntament de Capellades s'afegeix també a l'aprovació de la moció en defensa de la unitat de la llengua, que ha comptat amb els vots favorables dels dotze regidors dels grups d'Esquerra Republicana de Catalunya, Vila de Capellades, Junts per Capellades i el Partit dels Socialistes de Catalunya. El text proposat només ha tingut l'oposició de la regidora del grup de Ciutadans.

Capellades es converteix en la sisena ciutat de la comarca que aprova la moció de la campanya "Som 10 milions, som una llengua", gràcies a la feina duta a terme pels voluntaris de la nova delegació local de Plataforma per la Llengua a la comarca de l'Anoia.

Creixen els suports institucionals

La moció ja ha estat aprovada per la Diputació de Barcelona, el Parlament de les Illes Balears, el Consell Comarcal del Maresme i el Consell Insular de Menorca, entre d'altres. Per altra banda, ja són 74 ajuntaments els que han aprovat als respectius plens la moció presentada per Plataforma per la Llengua..

La moció dona suport a la campanya "Som 10 milions, som una llengua", que ja compta amb més de 49.000 adhesions de suport, i l'objectiu que té és aconseguir que les institucions d'arreu del domini reconeguin i promoguin la unitat de la llengua catalana.

Consulta si el teu ajuntament ja ha aprovat la moció en aquesta llista.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin