Notícies ← Altres notícies

Aconseguim que Moritz blindi el català a les visites a la fàbrica

Una reclamació de Plataforma per la Llengua Barcelona ha aconseguit la rectificació de l'empresa cervesera, que havia afirmat per Twitter que les visites es feien en castellà quan algun assistent ho demanava

Les visites guiades a la fàbrica de la cervesera Moritz a Barcelona es feien en castellà si algun assistent ho demanava, però gràcies a la reclamació del grup local de Plataforma per la Llengua Barcelona s'ha aconseguit que, a partir d'ara, les visites s'anunciïn només en llengua catalana. Si algú les vol en una altra llengua, ho haurà d'indicar expressament en un correu electrònic.

El cas es va fer públic fa setmanes, quan un usuari de Twitter va preguntar a la cervesera quines visites a la fàbrica es feien en català, tenint en compte que a la seva pàgina web no s'especificava la llengua d'aquestes visites guiades. L'empresa va donar una resposta gens satisfactòria a través de la mateixa xarxa social:  "Normalment les fem en català, però si algú dels assistents no l'entén, es canvia al castellà".

L'argument de Moritz perjudica clarament la llengua catalana, perquè amb aquest criteri les visites s'acabarien fent majoritàriament en castellà malgrat la preferència de la resta dels assistents. No especificar la llengua en què es fan les visites i canviar-la si només una persona ho demana implica deixar els catalanoparlants en una posició d'indefensió que vulnerava els seus drets.

Plataforma per la Llengua es va posar en contacte amb l'empresa, que ràpidament va rectificar la seva posició. L'entitat celebra que la cervesera s'hagi adonat que l'absència d'un protocol lingüístic clar va en detriment dels drets dels catalanoparlants i que hagi sabut corregir la vulneració. Malauradament, a Barcelona una gran part de les empreses i entitats encara no tenen aquest respecte pels drets dels catalanoparlants ni vetllen per la normalització lingüística.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin