Notícies ← Altres notícies

Tanquem amb èxit el primer trimestre del curs a l’Eix Besòs

El Pla d'Actuació Lingüística Integral de l'Eix Besòs impulsat per Plataforma per la Llengua comença amb força després de presentar-se l'estiu passat

Després de presentar-se oficialment l'estiu passat i de començar a organitzar activitats a principi d'any, el Pla d'Actuació Lingüística Integral de l'Eix Besòs ha engegat amb força aquest curs per promoure el català com a eina de convivència i de cohesió social als diferents barris de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Així, durant aquest primer trimestre, s'hi han pogut impulsar nombroses activitats per a totes les franges d'edat: infants, joves, adults i gent gran.

A Badalona, s'han organitzat amb èxit diversos grups de conversa en català que continuaran durant el segon trimestre. Són grups d'adults i de gent gran que practiquen el català amb l'acompanyament d'un dinamitzador i ara mateix se n'organitzen a la Fundació la Salut Alta, Càritas i el Casal Cívic de Llefià.

Per als joves, s'han organitzat tallers de rap en català a l'Institut Eugeni d'Ors i al Col·legi Jesús Maria, un parell de tallers de jocs de taula al Casal Cívic de la Salut i, a l'octubre, un taller de mems al Centre Sant Jaume. A més, els estudiants de batxillerat de l'Institut Barres i Ones van poder assistir a un taller de sensibilització lingüística com a complement del temari de sociolingüística.

Pel que fa als infants, el Pla d'Actuació Lingüística ha permès oferir tallers de contacontes i de diversitat lingüística durant els mesos d'octubre i novembre als participants del programa 'Jugar i descobrir' del Casal Cívic de la Salut i del Centre Obert ISOM de Llefià.

A Santa Coloma de Gramenet, el primer trimestre també ha estat farcit d'activitats, entre les quals tallers de rap i de mems o un grup continuat de conversa per a dones. A més, durant el mes de novembre, amb el Centre de Formació d'Adults de Fondo, es van dur a terme dues sessions de gestió lingüística i es va organitzar una taula rodona sobre la situació del català a la ciutat de Santa Coloma. En aquesta taula, el Consorci de Normalització Lingüística hi va presentar l'evolució de les dades d'usos lingüístics de la ciutat i Plataforma per la Llengua, la diagnosi feta en el marc de l'Eix Besòs.

A Sant Adrià de Besòs s'han fet moltes activitats amb escoles i instituts. Adolescents i joves han pogut gaudir de tallers de diversitat lingüística i de mems i, en el cas dels alumnes de l'Institut Escola La Mina, d'un taller continuat de reforç lingüístic. A més, els més petits han pogut acabar el trimestre xalant amb un taller de contacontes i les famílies han pogut practicar el català a través d'un grup continuat de conversa a l'Escola Cascavell.

Un altre dels esdeveniments destacats del trimestre ha estat la presentació pública del videoclip "Fills de la Mina", que ha inclòs una actuació del raper Nel·lo C i la projecció de la pel·lícula "Tom i Jerry".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin