Notícies ← Altres notícies

Promovim CantAlguer, un concurs per valoritzar los nous talents de la música en alguerés

La iniciativa de Plataforma per la Llengua vol encoratjar los joves algueresos a cantar per assegurar lo futur de la música en la nostra llengua

Plataforma per la Llengua promou un concurs per valoritzar los nous talents de la música en alguerés. Se diu CantAlguer - Concurs per Joves Cantautors de l'Alguer i és dedicat als artistes o grups musicals formats per joves d'entre 18 i 39 anys, nats a l'Alguer o residents a la ciutat d'almanco set anys. La proposta guanyadora poguerà registrar un EP de sis cançons a l'estudi Chicken Coop de l'Alguer i actuar a Barcelona, en l'àmbit del Festival de Cançó BarnaSants del 2023, i a Prada de Conflent, en ocasió de la Jornada Algueresa de la Universitat Catalana d'Estiu organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer.

Lo termini per presentar candidatures se tanca lo 15 de maig. Entre los artistes que s'hi presentaran, se'n seleccionaran quatre per competir en una final al Teatre Cívic Gaví Bal·lero de l'Alguer lo 29 de maig. Una juria d'experts decidirà lo guanyador del concurs, però tots los finalistes sigueran recompensats amb una exhibició en un concert col·lectiu dins los programes de la Festa de Sant Joan organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer i de la Festa de Les Maries.

Amb aqueixa iniciativa, Plataforma per la Llengua vol encoratjar los joves algueresos a cantar i, al mateix temps, assegurar un futur a la producció de música algueresa, amb nous estils i amb música i textos per tots los gustos. La música és una component assai important del patrimoni cultural alguerés en llengua catalana. La nostra ciutat, també si és la més petita comunitat catalanoparlant del domini lingüístic, ha vist nàixer un alt número de cantants, amb una gran producció d'obres musicals.

Com ha evidenciat lo documentari "L'Alguer, un pentagrama com un carrer" les cançons alguereses acompanyen la vida de tots i són un mecanisme fonamental per garantir que les pròximes generacions continuïn a parlar i a estimar la nostra llengua. Endemés, la cançó és un vehícul potent per promoure i projectar la cultura algueresa i los nostros artistes en tots los altros territoris de llengua catalana i en lo vast mercat de la música en català com testimonia la cooperació amb BarnaSants.

Per fer possible CantAlguer, l'ONG del català treballa en col·laboració amb l'Obra Cultural de l'Alguer, Festival BarnaSants, la Universitat Catalana d'Estiu i la revista Enderrock. La iniciativa té lo patrocini del Municipi de l'Alguer, de la Fondazione Alghero i de l'Ofici de l'Alguer de la Delegació de la Generalitat de Catalunya.

Totes les informacions, los requisits de participació i lo regulament són disponibles a la pàgina web www.plataforma-llengua.cat/cantalguer.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin