Notícies ← Altres notícies

Carlo Sechi entra al Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua

Lo Consell Consultiu és un òrgan format d'experts de tots los territoris de llengua catalana

L'activista alguerés Carlo Sechi entra al Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua i és lo primer alguerés a formar-ne part. Lo Consell Consultiu és un òrgan creat lo 2001 per suportar l'associació i és format d'experts de tots los territoris de llengua catalana.

Carlo Sechi, professor de música jubilat, és un dels activistes culturals històrics de l'Alguer, on és estat assessor a la cultura entre lo 1984 i lo 1987, i síndic entre lo 1994 i lo 1998, període durant lo qual ha dat impuls a diverses iniciatives municipals per contribuir a recuperar la llengua catalana. Fundador del moviment "Sardenya i Llibertat", del periòdic L'Alguer i de l'Obra Cultural de l'Alguer, de la qual encara és director, Sechi també ha recivit lo 1996 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Los membres del Consell Consultiu representen una pluralitat política i ideològica i disponen d'una mirada global a damunt dels territoris de llengua catalana i de les diferents visions sociolingüístiques. A més de Sechi, també ne formen part Salvador Cardús (sociòleg), Jordi Font (operador cultural), Josep Maria López (jornalista), Isidor Marí (sociolingüista), Joan-Carles Martí (escriptor i traductor), Lliris Picó (filòloga), Jordi Porta (filòsof), Jordi Sànchez (activista polític i professor universitari), Abelard Saragossà (filòleg), Miquel Sellarès (expert en estudis estratègics), Josep Maria Terricabras (filòsof) e Vicenç Villatoro (escriptor i jornalista).

A més, n'han fet part els descomparits Isabel-Clara Simó (jornalista i escriptora), Francesc Ferrer i Gironès (històric i polític), Albert Manent (escriptor i activista), Patrícia Gabancho (jornalista i escriptora), Joan Triadú (crític literari i acadèmic) i Miquel Strubell (sociolingüista).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin