Notícies ← Altres notícies

La revista 'La Corbella' arriba al número 40

L'edició repassa les principals dades de l'InformeCat 2022, relaciona les queixes per discriminacions lingüístiques amb el supremacisme castellà, entrevista l'exconsellera de Cultura de les Illes Balears Fanny Tur i inclou un dossier sobre les últimes iniciatives de l'entitat per fer créixer l'ús social del català entre el jovent

La revista de Plataforma per la Llengua ja es pot consultar a través d'Issuu i del web de l'entitat

La Corbella, la revista semestral de Plataforma per la Llengua, arriba al número 40. La publicació, que ja es pot consultar a Issuu i al web, i que arribarà aviat en paper a casa dels socis de l'entitat, té com a protagonista les accions que du a terme l'ONG del català per fer créixer l'ús social de la llengua entre el jovent. Aquest tema obre la portada amb una fotografia de SAGA, saló del gaming, i es desenvolupa al dossier inicial, en què també es parla del Repte Kinton, del II Concurs de TikTok en valencià, del projecte Eivissa Bits, del Meridiana Rock o del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català.

En aquesta edició, La Corbella entrevista l'eivissenca Fanny Tur, exconsellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, que defensa la necessitat de "consolidar una xarxa d'intercanvis i relacions culturals arreu del domini lingüístic". Tur, directora durant 35 anys de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera, convida aquells que, "des del desconeixement o la mala fe, qüestionen la unitat de la llengua o directament s'inventen la història" a "visitar l'Arxiu, qualsevol arxiu històric", perquè "els documents són incontestables".

La revista també fa un repàs de les principals dades de l'InformeCat 2022 i d'algunes de les queixes per discriminacions lingüístiques recollides per l'entitat, i ho relaciona amb la ideologia supremacista del nacionalisme espanyol. A més, en aquest número, també es presenta la botiga virtual que l'entitat ha estrenat aquest any i es parla dels plans lingüístics integrals que es duen a terme a Ciutat Meridiana, a diferents barris de l'Eix Besòs i al districte sisè de Sabadell.

La nova Corbella també dedica, com sempre, unes pàgines a l'activitat territorial de Plataforma per la Llengua, recull notícies internacionals sobre el català, proposa jocs lingüístics i ofereix descomptes i avantatges als socis. A més de fer-se ressò de l'acte d'homenatge a Martí Gasull celebrat el 23 de setembre als Lluïsos de Gràcia, a l'apartat de les recomanacions de llibres també es presenta El vuitè cel. Manaslu, tardor del 2012 (Tushita Edicions), una obra en què Bernat Gasull repassa els últims dies del seu germà a l'Himàlaia abans de morir en una allau.   

Pel que fa als articles d'anàlisi i d'opinió, en aquest número s'inclouen reflexions del president de l'entitat, Òscar Escuder; de la vicepresidenta, Mireia Plana, i de la directora, Rut Carandell, així com de Roger Baldomà, Susana Pérez, Ivan Solivellas, Marga Payola, Maria Teresa Casals, Francesc Marco-Palau, Rosa Monforte, David Casellas, Enric Balaguer, Antoni Royo, Irene Coghene, Agustí Tola i Roger Torrents.

La Corbella és la revista de l'ONG del català, un dels principals mitjans de comunicació a través del qual l'entitat difon les seves activitats. S'hi inclouen notícies sobre les darreres campanyes impulsades i sobre els èxits assolits, articles d'opinió sobre diversos aspectes sociolingüístics, entrevistes i recomanacions d'interès.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin