Notícies ← Altres notícies

Estrenem el nou Síndic de Drets Lingüístics de l’entitat a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

El cap de setmana del 3, 4 i 5 de febrer, Plataforma per la Llengua portarà un punt informatiu del Síndic de Drets Lingüístics a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

El Síndic de Drets Lingüístic és un nou projecte de l'entitat que recorrerà diversos punts del Principat de Catalunya per fer conèixer els drets lingüístics dels ciutadans i empoderar-los perquè els puguin exercir i defensar

Plataforma per la Llengua presentarà aquest cap de setmana, a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, el Síndic de Drets Lingüístics, un nou projecte de l'entitat per tal de fer conèixer els drets lingüístics dels ciutadans i per animar-los a defensar aquests drets a través d'un punt informatiu, que recorrerà diversos punts del Principat de Catalunya.

Així, aquest primer cap de setmana, entre el divendres 3 i el diumenge 5, els ciutadans podran trobar a la Fira de la Candelera de Molins un punt informatiu de l'entitat amb una secció dedicada al Síndic de Drets Lingüístics. S'hi oferirà informació en relació amb els drets lingüístics dels catalanoparlants i s'animarà els assistents a la fira a pensar si mai han estat discriminats per raó de llengua. Si ho volen, a la paradeta se'ls registrarà la denúncia i se'ls assessorà sobre quins passos poden seguir a partir de llavors per denunciar els fets més enllà de la reclamació en si mateixa. 

El servei de queixes i discriminacions lingüístiques de Plataforma per la Llengua elabora cada any un informe en què fa un inventari de les discriminacions de l'any. Durant el 2021, l'entitat va rebre gairebé un 52,2 % més de queixes que el 2020. El Síndic de Drets Lingüístics és una iniciativa que cerca fer conèixer els drets lingüístics de la ciutadania per empoderar-la i animar-la a exercir-los i defensar-los.

El punt informatiu de Plataforma per la Llengua a la Fira de la Candelera també servirà per fer conèixer les darreres campanyes de l'entitat i les activitats que té preparades el grup local de voluntaris de Molins de Rei per a aquest any. Si estàs interessat a participar del grup local, pots escriure'ns al correu electrònic o acostar-te a la parada de la Fira per conèixer-nos i parlar-ne!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin