Notícies ← Altres notícies

Èxit de la primera xerrada d’un cicle sobre drets lingüístics amb Rut Carandell

La directora de Plataforma per la Llengua va fer a Santa Coloma de Farners la primera xerrada d'un cicle de xerrades sobre drets lingüístics que l'ONG del català farà enguany pel territori

Carandell va explicar com es poden defensar els drets lingüístics de manera quotidiana

Divendres passat, 24 de març, a les 19.30 h, una cinquantena d'assistents van omplir la Biblioteca de Santa Coloma de Farners amb motiu d'una xerrada de la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, dedicada als drets lingüístics que tenen reconeguts els catalanoparlants i als recursos que tenen per defensar-los.

Per bé que aquesta xerrada en concret es va fer a petició dels nuclis locals de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, sensibilitzar els catalanoparlants de la importància de defensar els seus drets lingüístics és un dels objectius de l'entitat. Amb aquesta idea, Plataforma per la Llengua organitza de manera regular conferències arreu dels territoris de parla catalana per empoderar els parlants i fer-los conèixer els recursos existents per defensar els seus drets.

En aquesta línia, en el cas de Catalunya, des d'aquest gener, l'ONG del català també impulsa el Síndic de Drets Lingüístics. Es tracta d'una iniciativa itinerant que a través d'una paradeta amb voluntaris fa conèixer el servei de queixes de l'entitat, i anima els ciutadans a presentar-hi queixes si creuen que se'ls ha discriminat per raó de llengua o se'ls ha vulnerat algun dret lingüístic.

Durant el 2021, el servei de queixes de l'entitat va rebre gairebé 1.983 queixes per vulneracions de drets lingüístics, un 52,2 % més que el 2020. Aquesta tendència a l'alça es detecta des del 2016, sigui perquè han augmentat els casos per discriminacions o bé perquè ha augmentat la sensibilització dels catalanoparlants.

Plataforma per la Llengua té previst organitzar aviat noves xerrades similars, com la que Carandell farà el pròxim dijous 20 d'abril a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell. A més, el Síndic de Drets Lingüístics farà parada els propers dies a la Diada de Sant Jordi de Sabadell i a la Fira Modernista de Terrassa.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin