Notícies ← Altres notícies

Els futurs creadors de videojocs descobreixen amb Petoons Studio la importància d’adaptar els jocs al català

Alumnes d'un cicle formatiu de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) visiten les oficines de Petoons Studio en el marc de les activitats de SAGA - Saló del Gaming fora del saló i durant la Setmana pel Català organitzada per Plataforma per la Llengua Catalunya

Petoons Studio són els creadors de Curse of the Sea Rats, un dels jocs més ambiciosos que es llançaran aquest any en català

Dimarts passat, 18 d'abril, Plataforma per la Llengua Catalunya va organitzar una visita a Petoons Studio amb alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Animacions 3D, jocs i entorns interactius de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Petoons és l'estudi desenvolupador de Curse of the Sea Rats, un joc de plataformes i aventures que va sortir a principi d'abril i que és un dels principals títols que es publicaran enguany en català. Els visitants de la primera edició de SAGA Saló del Gaming ja van poder gaudir d'un tastet del joc el passat desembre a la Farga de l'Hospitalet.

L'activitat va estar dirigida per la creadora de contingut i membre de la junta executiva de Plataforma per la Llengua Susana Pérez, més coneguda a les xarxes amb el nom de Simmer Valenciana. Pérez va presentar als alumnes la feina que fa l'entitat en l'àmbit del videojocs a través de la seva comissió d'àmbit, i va conduir una breu dinàmica per conèixer les principals dades de la situació del català al sector.

A banda de visitar les instal·lacions i poder veure com treballen els professionals en els projectes en curs, els alumnes també van poder conversar amb Sergio Pino i Dani del Amor, fundadors i màxims responsables de Petoons Studio. Pino i del Amor van presentar-los l'estudi i la seva trajectòria, i van explicar-los com ha estat el procés de disseny, desenvolupament i publicació de Curse of the Sea Rats.

Sobre la presència del català al videojoc, van comentar que va ser una qüestió natural, atès que gran part de l'equip treballa en aquesta llengua, i van defensar els avantatges d'adaptar i traduir les llengües dels jocs i jugar amb els dialectes per localitzar aspectes com l'humor, per fer-lo més efectiu. Pino i del Amor també van parlar dels problemes que posen, de vegades, les plataformes per publicar títols en llengües minoritzades.

La visita a Petoons Studio va servir per donar el tret de sortida a la programació d'activitats que la delegació territorial de Plataforma per la Llengua a Catalunya va organitzar els dies anteriors a Sant Jordi amb el nom de Setmana pel Català. L'activitat, però, també s'emmarca en les activitats de SAGA - Saló del Gaming per relacionar els agents professionals i formatius del sector. La segona edició d'aquest esdeveniment es farà els dies 1, 2 i 3 de desembre a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin