Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 3049 entrades disponibles RSS

CatalApp arriba a les 15.000 descàrregues en una setmana

La CatalApp, l'aplicació impulsada per la Plataforma per la Llengua que busca sensibilitzar els establiments en l'ús del català, arriba a les 15.000 descàrregues en els primers vuit dies de funcionament. L'aplicació permet als consumidors valorar i comentar l'ús de la llengua en més d'un milió d'establiments del domini lingüístic català. Disponible per a Android i iOS, la CatalApp mostra l'opinió dels usuaris i  permet classificar les millors pràctiques lingüístiques i fomentar vies de millora per a les empreses i les administracions. Després de la primera setmana, la CatalApp segueix entre les deu aplicacions més populars dins la categoria d'apps de navegació del món. Més informació sobre "CatalApp arriba a les 15.000 descàrregues en una setmana"

La policia espanyola sanciona un ciutadà per parlar en català a l’Aeroport del Prat

Vexat, amenaçat i denunciat. Així s'ha trobat un professor universitari jubilat pel fet de parlar en català i no canviar al castellà davant un agent de la policia espanyola que es trobava al control de passaports de l'aeroport del Prat, a Barcelona. Al policia no li va agradar que el ciutadà li parlés en la llengua pròpia del país, va retenir-li el passaport i va amenaçar-lo que podia perdre el vol. Ara, el ciutadà ha rebut una denúncia en aplicació de la Llei Mordassa. Més informació sobre "La policia espanyola sanciona un ciutadà per parlar en català a l’Aeroport del Prat"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua denuncia actituds il·legals del jutge Magán a Alacant

La Plataforma per la Llengua denuncia les il·legalitats del jutge José María Aristóteles Magán Perales, natural de Barcelona i titular del jutjat contenciós-administratiu número 3 d'Alacant. El jutge Magán, el passat 5 de gener, va exigir a la Generalitat de Catalunya la traducció al castellà d'un escrit enviat a aquest jutjat d'Alacant en català. El magistrat argumenta que el català no és una llengua cooficial al País Valencià, citant l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, on es diu que la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià. El jutge José Maria Magán diu, a més, que no hi ha «reconeixement legal, ni és admesa la llengua catalana com a llengua cooficial en la legislació vigent». Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua denuncia actituds il·legals del jutge Magán a Alacant"

Hisenda no permet pagar en català «per motius econòmics»

L'Agència Tributària espanyola ha fet saber a un ciutadà tarragoní que l'any 2014 havia demanat un model en català d'un formulari de l'impost sobre el valor afegit que només podia fer servir el castellà perquè la traducció a la llengua pròpia de Catalunya havia estat eliminada per «raons d'economia i oportunitat». Més informació sobre "Hisenda no permet pagar en català «per motius econòmics»"

Voluntaris lingüístics al Festival Barnasants

El dissabte passat 11 de març al vespre, voluntaris que participen en el programa de voluntariat per la llengua dinamitzats per la Plataforma per la Llengua van gaudir del concert de Joan Isaac a la sala Luz de Gas, que s'emmarca en el Festival Barnasants, un festival internacional de cantautors de Barcelona que se celebra a diferents escenaris de la ciutat de Barcelona. Més informació sobre "Voluntaris lingüístics al Festival Barnasants"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua al·lega pel cas policial de discriminació del valencià a Benidorm

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha presentat al·legacions davant la Subdelegació del Govern central a Alacant i la comissaria de la Policia Nacional a Benidorm, per justificar el dret d'usar el valencià davant qualsevol funcionari públic, i també davant la policia. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua al·lega pel cas policial de discriminació del valencià a Benidorm"