Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 2956 entrades disponibles RSS

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua proposa a la Generalitat Valenciana que impulsi un web sobre el valencià

El suggeriment de crear un espai digital amb informació sobre la llengua, el seu marc legal i les activitats que s'hi fan arriba coincidint amb el dia dels Drets Lingüístics al País Valencià Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua proposa a la Generalitat Valenciana que impulsi un web sobre el valencià"

La Fal·lera acull la presentació de Amb el català, fem pinya! a Girona

El Yàsser Saadoune, bastoner d'origen marroquí instal·lat a Girona, la gegantera i sardanista xilena Míriam Paillan, i el Manuel Branco, casteller de la Catalunya del Nord, van explicar els seus processos d'inclusió social i d'aprenentatge de la llengua a partir de la participació en col·lectius de la cultura popular catalana. Més informació sobre "La Fal·lera acull la presentació de Amb el català, fem pinya! a Girona"

2/3 del Parlament aproven una moció a favor de la reciprocitat dels mitjans audiovisuals en català amb esmenes de la Plataforma per la Llengua

 La Plataforma per la Llengua celebra que Junts Pel Sí, CSQP, el PSC i la CUP hagin aprovat una moció sobre l'espai català de comunicació que inclou diverses esmenes que l'ONG del català va sol·licitar als grups parlamentaris.  Més informació sobre "2/3 del Parlament aproven una moció a favor de la reciprocitat dels mitjans audiovisuals en català amb esmenes de la Plataforma per la Llengua"

| Vallès Occidental

La Plataforma per la Llengua legalitza productes de Mercadona

La Plataforma per la Llengua va fer aquest dijous al vespre una acció per reivindicar l'etiquetatge en català (complint la legislació vigent) en un supermercat de la cadena Mercadona a Sant Cugat del Vallès. L'acció va servir per protestar contra la persistent negativa de molts distribuïdors de béns i serveis de complir amb les obligacions establertes pel Codi de consum de Catalunya, que protegeix els drets lingüístics dels consumidors catalans. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua legalitza productes de Mercadona"

Òscar Escuder alerta que les universitats no apliquen els reglaments d’usos lingüístics

En una entrevista a La Xarxa, el president de la Plataforma per la Llengua ha alertat que només la meitat dels màsters que es fan a Catalunya són en la llengua pròpia. També ha insistit en la necessitat que el català sigui llengua oficial a Europa ja que, la no oficialitat actual, "suposa molts entrebancs als ciutadans". Més informació sobre "Òscar Escuder alerta que les universitats no apliquen els reglaments d’usos lingüístics"

Última oportunitat per participar en el concurs "Dona la teva veu pel català!”

Per celebrar que ja som més de #10000veus, durant un any la Plataforma per la Llengua ha sortejat mensualment fantàstics premis amb el concurs "Dona la teva veu pel català" El premi final serà una panera on participaran gran part dels col·laboradors que ja han cedit els seus productes anteriorment. Més informació sobre "Última oportunitat per participar en el concurs "Dona la teva veu pel català!”"