Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 4252 entrades disponibles RSS

| País Valencià

«Ovidi 25: no se'n va, és qui torna» al Teatre Micalet, amb Toti Soler

Cada vegada que hi ha un aniversari redó d’Ovidi Montllor, ja siga el seu natalici o el traspàs, hi ha un moviment artístic extraordinari al voltant de la seua figura que demostra com d’arrelat es troba entre la memòria popular i les noves generacions d’artistes que no l’han conegut personalment, però volen agafar el seu testimoni per bandera. Més informació sobre "«Ovidi 25: no se'n va, és qui torna» al Teatre Micalet, amb Toti Soler"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua, ACPV I Escola Valenciana demanen un canvi legislatiu estatal per garantir l'ús del valencià

La darrera sentència de la sala segona de la secció contenciosa administrativa del TSJCV ha anul·lat l'exigència d'un títol de valencià per a accedir a la borsa de treball d'interins de secretaria i intervenció locals, considerant que la normativa estatal no ho contempla. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua, ACPV I Escola Valenciana demanen un canvi legislatiu estatal per garantir l'ús del valencià"

| Maresme

El Consell Comarcal del Maresme també se suma a la campanya “Som 10 milions, som una llengua”

El Consell Comarcal del Maresme esdevé, així, la primera institució supramunicipal de Catalunya a aprovar la moció promoguda per la Plataforma per la Llengua amb les reclamacions de la campanya "Som 10 milions, som una llengua". Més informació sobre "El Consell Comarcal del Maresme també se suma a la campanya “Som 10 milions, som una llengua”"

La nova llei d’educació esperona els governs autonòmics a actuar als patis, menjadors i activitats extraescolars per reforçar el català en aquests espais

La Plataforma per la Llengua celebra que la seva esmena s'hagi incorporat en la modificació de la Llei Orgànica d'Educació, fet que suprimeix la vehicularitat del castellà. La llei també obliga els governs autonòmics a garantir que els alumnes són competents en les dues llengües oficials. Més informació sobre "La nova llei d’educació esperona els governs autonòmics a actuar als patis, menjadors i activitats extraescolars per reforçar el català en aquests espais"

| Vallès Occidental

Aprovada la moció favorable a la unitat de la llengua a l’Ajuntament de Terrassa

Amb els vots favorables de Tot per Terrassa, PSC, ERC i Junts per Terrassa, i amb el vot contrari de Ciutadans.

Terrassa segueix l'exemple de Sabadell i Sant Cugat, que són els municipis del Vallès Occidental declaradament favorables al reconeixement explícit de la unitat de la llengua. Més informació sobre "Aprovada la moció favorable a la unitat de la llengua a l’Ajuntament de Terrassa"

| L'Alguer

Distribució als servicis demogràfics de l'Alguer dell llibre-disc Mans Manetes

Los socis de La Plataforma per la Llengua ha consegnat als responsables de l'Ofici dels Servicis Demogràfics del Municipi de l'Alguer les còpies del llibre-disc Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, com ja fet en passat. Presents l'assessor a la Cultura Marco Di Gangi i la delegada de l'associació Irene Coghene.  Més informació sobre "Distribució als servicis demogràfics de l'Alguer dell llibre-disc Mans Manetes"