Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 3394 entrades disponibles RSS

Concert de presentació del llibre-disc Mans manetes al Barnasants

El 23 de març, a les 19h al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, se celebrarà el concert de presentació del llibre-disc Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, un projecte de la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració del Festival Barnasants, que té per objectiu promocionar la llengua catalana entre els nens de la ciutat de l'Alguer. Més informació sobre "Concert de presentació del llibre-disc Mans manetes al Barnasants"

Expliquem l’èxit del model d’immersió lingüística en una conferència organitzada per Conradh na Gaeilge

El passat 14 de març del 2018 la Plataforma per la Llengua va participar en la conferència organitzada per Conradh na Gaeilge, una entitat germana que defensa l'ús del gaèlic irlandès a l'illa d'Irlanda. L'acte es volia centrar en els aspectes legals que poden ajudar a potenciar l'ús de la llengua, i la Plataforma per la Llengua va explicar el model d'èxit de la immersió lingüística i el procés legal que es va desenvolupar per aplicar-lo plenament. Més informació sobre "Expliquem l’èxit del model d’immersió lingüística en una conferència organitzada per Conradh na Gaeilge"

Visita guiada a l’exposició (R)evolució de les dones en la música, al Palau Robert

Membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van realitzar una visita guiada a l'exposició de les dones en la música al Palau Robert. Més informació sobre "Visita guiada a l’exposició (R)evolució de les dones en la música, al Palau Robert"

L’Obra Cultural Balear s’adhereix a la campanya per reivindicar la sanitat en català

El mes de febrer passat la Plataforma per la Llengua va posar en marxa el web estimelcatala.cat, a través del qual la ciutadania pot enviar una carta a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, reclamant que protegeixi els seus drets lingüístics a la sanitat pública. Més informació sobre "L’Obra Cultural Balear s’adhereix a la campanya per reivindicar la sanitat en català"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua aconsegueix normalitzar el topònim el Castell de Guadalest en els senyals de trànsit

Pel Decret 6/2002, de 8 de gener, el Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el canvi de denominació del municipi de Guadalest per la seua forma tradicional en valencià: el Castell de Guadalest. També el BOE núm. 68, del 20 de març del 2002, va publicar el Decret de la Generalitat Valenciana, que determinava aquesta recuperació del nom complet i originari d'aquest municipi de la Marina Baixa. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua aconsegueix normalitzar el topònim el Castell de Guadalest en els senyals de trànsit"

Més d’un miler d’alumnes han après i cantat la glosa als instituts del Baix Besòs

La Plataforma per la Llengua ha finalitzat aquest dijous uns tallers en què han participat 1.100 alumnes d'ESO de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Dosrius. Han gaudit de tallers de glosa a les aules i s'han endinsat a nous gèneres musicals en català. Més informació sobre "Més d’un miler d’alumnes han après i cantat la glosa als instituts del Baix Besòs"