Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta el llibre-disc Mans manetes a Sabadell

L'entitat reparteix 4.000 discos a les escoles de la ciutat

El projecte de la Plataforma per la Llengua Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, s'ha presentat aquest dimecres a l'Escola Amadeu Vives de Sabadell. L'ONG del català, juntament amb Òmnium Sabadell han impulsat diversos actes per fer arribar la iniciativa a la ciutat. En la presentació han participat Eulàlia Buch, cap de l'Àrea Social de la Plataforma per la Llengua; Josep Boltaina, vicepresident d'Òmnium Sabadell, i Marc Serrats, músic i productor artístic del disc i dels espectacles de presentació del Mans manetes. El llibre-disc recull 22 cançons tradicionals i infantils de l'Alguer interpretades i modernitzades per un cor d'infants algueresos i músics d'arreu dels territoris de parla catalana, com Joan Garriga, Pau Alabajos, Carles Belda, Meritxell Gené i l'alguerès Àngel Maresca "lo Barber", entre d'altres. El mateix Àngel Maresca, juntament amb el músic Claudio Sanna, realitzaran una intervenció musical i pedagògica adreçada a tots els públics al Centre Cívic de Can Rull el proper dissabte 24 de març. El dia abans, al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, s'hi farà l'espectacle de presentació del llibre-disc amb la participació de diversos músics que han posat la seva veu a les cançons.

Després de lliurar 10.000 llibres-discos a alumnes i mestres algueresos, la Plataforma per la Llengua vol fer arribar el projecte a infants i joves de la resta del domini lingüístic català. A Sabadell s'han repartit 4.000 discos a diverses escoles de la ciutat acompanyades d'un fullet de promoció per assistir al concert de l'Hospitalet.

A més d'aquesta presentació del Mans manetes, són nombrosos els actes i les activitats que la Plataforma per la Llengua ha dut a terme a Sabadell durant els darrers mesos. Des del mes de setembre del 2017, l'ONG del català està impulsant el Pla d'Actuació Lingüística Integral A Sabadell, també en català!, amb l'objectiu de promoure l'ús social del català als diferents espais del Districte 6 de la ciutat. Per tal de dinamitzar lingüísticament les zones amb més necessitats, s'hi han dut a terme diversos tallers, representacions, exposicions o el macroconcert "Fes-te del sud!", amb les actuacions de Xavi Sarrià i Senyor Oca, que va reunir centenars de persones a la plaça de Picasso de Sabadell. L'última millora que ha comportat el Pla per a la ciutat ha estat que actualment les cinc escoles públiques de Sabadell Sud tenen un grup de conversa i que hi ha fins a deu grups de conversa funcionant els cinc dies de la setmana al Districte. Les properes activitats i accions del Pla es poden consultar aquí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin