Notícies ← Altres notícies

Joc i lleure en català a la Festa Major del barri de les Termes de Sabadell

Aprofitant el Pla d'Actuació Lingüística Integral que s'està duent a terme al districte 6è de Sabadell, el grup local de la territorial de la Plataforma per la Llengua de la ciutat va participar en la Festa Major del barri de Les Termes, a la Ronda de Santa Maria, entre el passeig dels Almogàvers i el passeig de Rubió i Ors

El divendres 28 de setembre, a les 22.30 h, el grup Ruc'n'Roll, que interpreta versions dels grups de rock català clàssics, va oferir un concert de més de dues hores a l'escenari de la ronda, on el públic assistent es va fer un tip de ballar i cantar. El grup català va tenir la inestimable col·laboració de l'Annabel Gavaldà i l'Asun Molina (les Llufes), d'una banda, i del Pemi Rovirosa, de l'altra, un dels fundadors i guitarrista de Lax'N'Busto.  

L'endemà, dissabte 29 de setembre, a les 12 h, hi va haver l'actuació de Joves Mags, un espectacle de màgia infantil. El Mag Ferbuch, de 14 anys, i el Màgic Bel, de 16 anys, van fer uns quants trucs de màgia durant gairebé una hora dirigits a la canalla. El públic va quedar bocabadat amb les habilitats d'aquests dos joves mags.

El mateix dissabte a les 17 h es va celebrar el concurs de Scrabble, que es va fer amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en català. L'activitat es va emmarcar en la gimcana infantil que organitzava la Ludoteca Margarida Bedós, una entitat educativa i social destacada del barri. Molts infants s'hi van atansar i van passar una bona estona tot buscant paraules catalanes que encaixessin en el trencaclosques.

Aquestes activitats s'emmarquen en el Pla d'Actuació Lingüística Integral a Sabadell Sud, organitzat per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle, amb l'objectiu d'acostar el català a diferents espais del barri i d'animar les persones que habitualment no el parlen a fer-ho. És una activitat que s'ha portat a terme dins l'àmbit de foment del català a l'espai de lleure, en col·laboració amb l'Obra Social "La Caixa" i amb l'Associació de Veïns de les Termes, a qui agraïm la bona predisposició a treballar plegats i les ganes que posen per fer activitats per al barri i així millorar-ne la cohesió social.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin