Notícies ← Altres notícies

Pel Giving Tuesday, obtenim més de 15.000 euros per fomentar el català entre el jovent d’Eivissa

Més de 330 persones participen en l'acció de la Plataforma per la Llengua i les seves aportacions faran possible els tallers, les xerrades i els seminaris virtuals per al jovent eivissenc

El passat 1 de desembre es va celebrar arreu del món el Giving Tuesday, un dia per celebrar l'acció de donar. A la Plataforma hi vam participar per tercer any consecutiu amb l'objectiu d'apropar el català al jovent eivissenc, un públic que usa molt poc el català com a llengua habitual.

Enguany, més de 330 persones van participar en la iniciativa i amb el seu suport hem aconseguit superar el nostre objectiu per al Giving Tuesday. Hem recaptat més de 15.000 €, amb els quals ens posarem a treballar per tirar endavant els tallers, xerrades i seminaris virtuals per al jovent eivissenc i el seu entorn (professors, entrenadors o monitors de lleure).

Aquest seguit d'activitats es desenvoluparan a Eivissa per revertir una situació alarmant de la llengua: el 78,5 % dels joves d'Eivissa, com també Formentera, parla habitualment només en castellà. Segons les dades de l'Enquesta d'Usos Lingüístics a les Illes Balears del 2014, només el 2,9% dels joves d'Eivissa i Formentera parla habitualment en català, al qual només s'afegeix un 12,9 % que parla català i castellà.

Les diferents activitats, enfocades en la música, la llengua, la cultura i les xarxes socials, tenen l'objectiu de fer  arribar el català d'una manera propera, atractiva i lúdica al jovent eivissenc.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin