Notícies ← Altres notícies

Editem un manual de vocabulari bàsic en valencià per als comerciants xinesos

La Plataforma per la Llengua, amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, publica el manual per apropar el valencià als membres d'aquesta comunitat

La Plataforma per la Llengua ha publicat un manual de vocabulari bàsic per al sector dels comerciants d'origen xinès, que vol contribuir a la seua integració social facilitant l'accés al coneixement del valencià. La guia inclou lèxic de la roba, lèxic de la fruita i la verdura i lèxic del bar i el restaurant, així com expressions freqüents, salutacions i relacions interpersonals -com ara «Benvingut», «Benvinguda» o «Pots parlar-me en valencià»-, frases d'orientació i lèxic general per a la conversa, amb els dies de la setmana, els mesos i els números. Al manual, les expressions en valencià estan escrites en el registre col·loquial, pensades per a la llengua parlada.

El Manual de vocabulari bàsic per al sector del comerç vol difondre entre membres de la comunitat d'origen xinès els factors positius d'aprendre el valencià, per a relacionar-se amb la gent del país, afavorir el contacte i la confiança amb la comunitat social i prevenir el racisme.

L'edició ha sigut possible gràcies al suport de la Generalitat Valenciana i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El manual inclou com a recursos per a millorar el coneixement del valencià els vocabularis comercials per a restaurants, bars i cafeteries, editats per la Diputació de València, així com el Diccionari Normatiu Valencià de la mateixa Acadèmia.

  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin