Notícies ← Altres notícies

Oferim servei lingüístic a la nova aerolínia UEP!Fly per a millorar la seva atenció en línia en català

Plataforma per la Llengua Illes Balears s'ha adreçat a la companyia per a reconèixer-li que tengui la pàgina web en català, però se'ls ha fet veure que la qualitat lingüística és molt millorable

La nova aerolínia UEP!Fly ha aterrat a les Illes Balears en plena pandèmia i Plataforma per la Llengua Illes Balears s'hi ha posat en contacte per reconèixer-los la decisió encertada d'introduir la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a la seva pàgina web i a les xarxes socials. 

Així mateix, però, l'entitat li ha exposat que tan important és fer servir el català com fer-ne un ús acurat i adoptar el registre adequat segons la situació comunicativa. Concretament en aquest darrer punt, alguns continguts de la pàgina web estan redactats en un registre molt col·loquial, l'aerolínia ha mesclat l'ús de l'article literari i el salat i s'hi poden trobar paraules escrites de manera que no segueixen la normativa. És per això que Plataforma per la Llengua ha posat a la seva disposició el servei lingüístic que ofereix des de fa anys i que aerolínies com Vueling ja han aprofitat en anteriors ocasions.

L'ONG del català ha destacat a la lletra que la bona pràctica empresarial aconsella ésser curosos i professionals en ls correcte de la llengua catalana, ben igual que en el de qualsevol altre idioma. Fer-ho d'una altra manera implica que la inversió i els esforços dedicats resultin infructuosos i pot oferir una imatge del negoci contrària a la desitjada.

Incloure el català en la pàgina web és una acció que trobam a faltar en companyies que també operen entre territoris del nostre domini lingüístic com, per exemple, Air Europa. Pataforma per la Llengua anima les aerolínies a valorar i incloure la llengua catalana en les seves comunicacions i ofereix els serveis per fer-ho possible a tota aquella que ho demani.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin