Notícies ← Altres notícies

El 30 de novembre, dona pel català a Ciutat Meridiana!

Plataforma per la Llengua participa en el #GivingTuesday amb un projecte per oferir tallers de ràdio esportiva en català als joves del barri barceloní de Ciutat Meridiana

A Ciutat Meridiana només el 42% dels veïns sap parlar català i només el 28% el sap escriure

Ja pots fer un donatiu i ajudar-nos a fer arribar el català al jovent de Ciutat Meridiana

Plataforma per la Llengua s'afegeix per quart any consecutiu al #GivingTuesday, un moviment global que pretén multiplicar les accions altruistes després del Black Friday. Aquest any el Giving Tuesday se celebra el 30 de novembre i Plataforma per la Llengua proposa fer donacions per impulsar el català entre els joves de Ciutat Meridiana (Barcelona) a través de tallers de ràdio esportiva, xerrades de sensibilització lingüística entre els monitors i una jornada esportiva.

El futur de la llengua depèn dels joves i a Barcelona només el 28,4% el fa servir de manera habitual. En general, segons un estudi de Plataforma per la Llengua, a les zones urbanes només són en català el 14,6% de les converses dels patis dels instituts. A Ciutat Meridiana, a més, de tots els veïns només el 42% el sap parlar i encara són menys els que el saben escriure: el 28% i prou.

Per revertir-ho, Plataforma per la Llengua treballa des de fa anys amb els diferents agents socials i entitats del barri per incorporar el català a tots els espais, sobretot als freqüentats per persones nouvingudes, a través del Pla d'Actuació Lingüística Integral de Ciutat Meridiana. No obstant això, amb les activitats habituals encara no n'hi ha prou. Calen més projectes engrescadors i en català per al jovent.

Gravació Taller de Rap Institut IcàriaGravació del Taller de Rap de Plataforma per la Llengua a l'Institut Icària de Sant Martí

Ens ajudes a aconseguir-ho?

Amb el teu donatiu podrem dur a terme un seguit d'activitats de dinamització lingüística a Ciutat Meridiana, entre les quals hi haurà tallers especialitzats en ràdio esportiva per als joves, que els permetran fer en català les primeres retransmissions esportives, i xerrades de sensibilització lingüística per als monitors. Els donatius també permetran organitzar una jornada esportiva dirigida al jovent i a persones del seu entorn, com professors i monitors, i elaborar un manual de vocabulari esportiu en català.

Les activitats també tenen el propòsit de fomentar la llengua a les xarxes socials, perquè és important fer créixer el català en un entorn com aquest, tan proper a la gent jove, que és en qui recau el futur de la llengua.

L'objectiu és aconseguir 10.000 €. És un gran repte i per això necessitem el teu suport per fer-ho possible. Com ens hi pots ajudar?

L'any passat Plataforma per la Llengua ja va participar en el #GivingTuesday amb l'objectiu de dinamitzar el català entre els joves eivissencs i va aconseguir que entre 330 donants es recaptessin més de 15.000 €. Gràcies a aquests donatius, ja ens hem posat a treballar per tirar endavant els tallers i ja se n'ha pogut oferir un primer tastet.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin