Notícies ← Altres notícies

La revista “Al Portal, veus de l’Alguer”, se presenta a la 54a Universitat Catalana d’Estiu

L'activitat, organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer, ha formar part dels actes de la X Jornada Algueresa.

La Universitat Catalana d'Estiu, que es duu a terme anualment a Prada de Conflent, és un punt de trobada de estudiants, professors, professionals i polítics de tot lo domini lingüístic

La programació de la X Jornada Algueresa organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer lo 21 de agost, a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, ha incluït la presentació Al Portal, veus de l'Alguer a cura de Irene Coghene, delegada algueresa de Plataforma per la Llengua.

L'Obra Cultural de l'Alguer és membre del Patronat de la Fundació Catalana d'Estiu i participa, de oltres 30 anys, amb propis representants. En modo particular enguany, després de dos anys de pandemia, és estat present amb una petita delegació formada de Irene Coghene de la Plataforma per la Llengua i de Mauro Mulas de l'Obra Cultural de l'Alguer. A distància, han participat Carlo Sechi per l'Obra Cultural, Antoni Torre i Francec Ballone pel Centre Cultural "Antoni Nughes".

La Jornada Algueresa és estada oberta a les 15.00 de les salutacions de l'administració municipal, curades de la Vicesíndica de l'Alguer Giovanna Caria (en línea). Lo programa ha previst, oltres a la presentació del periòdic Al Portal, diverses conferències, escomençades de Mauro Mulas que ha parlat de la "Celebració d'una victòria: Sant Joan de la Porta Llatina. Festes i imatgeria compartida entre l'Alguer i los Països Catalans al segle XVII".

Les altres conferències eren en línia, tenint en col·legament Carlo Sechi, que ha parlat dels 40 anys de l'Escola de alguerés "Pasqual Scanu", Francesc Ballone de "L'activitat del Grup de treball per la normativització del català de l'Alguer", i Antoni Torre que ha tancat amb la relació intitulada "Viuen encara les sirenes a la Punta del Lliri?".

La Universitat Catalana d'Estiu a Prada del Conflent és un autèntic espaci de llibertat i de democràcia, punt de trobada de estudents, professors, professionals, activistes culturals i polítics que venen dels diversos territoris del domini lingüístic, L'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin