Notícies ← Altres notícies

Hem estat l'entitat seleccionada per rebre la donació anual de la Federació d'Estalvi de Catalunya

Els diners es destinaran íntegrament al servei de queixes de Plataforma per la Llengua

Anualment, els afiliats del sindicat voten a quina organització de caràcter social volen que es dirigeixi

Plataforma per la Llengua ha estat l'entitat escollida per rebre la donació anual de la Federació d'Estalvi de Catalunya. Aquest sindicat organitza anualment una consulta entre els seus afiliats per determinar quina organització ha de ser la beneficiària de l'acció solidària.

La relació entre ambdues organitzacions ve de lluny, ja que la Federació d'Estalvi de Catalunya és sòcia de l'entitat. A més, Plataforma per la Llengua assessora el sindicat en qüestió de drets lingüístics i posa a la seva disposició el Servei de queixes i consultes sempre que és necessari.

De fet, la donació es destinarà íntegrament a aquest Servei de queixes i consultes, des d'on s'atenen discriminacions per motius de llengua. Es tracta de casos dels quals l'entitat té coneixement, i en què la persona afectada ha viscut algun tipus de situació en la qual, pel fet d'expressar-se en català, no ha pogut gaudir d'algun servei, producte o bé determinat. En aquest tipus de situacions, l'entitat ofereix un servei d'atenció i assessorament ―telefònic, presencial, d'acompanyament a la víctima, d'assessorament legal i, si és necessari, d'assistència i suport en un judici.

Anualment, a més, Plataforma per la Llengua publica un informe de discriminacions centrat en l'àmbit de les administracions públiques. El darrer informe és de l'any 2021 i s'hi recullen 99 discriminacions. Així mateix, aquest 2023, des de l'Oficina de Plataforma per la Llengua Catalunya s'ha impulsat el Síndic de Drets Lingüístics, un nou projecte de l'entitat que recorrerà diversos punts del Principat de Catalunya per fer conèixer els drets lingüístics dels ciutadans i empoderar-los.

Plataforma per la Llengua vol agrair públicament a la Federació d'Estalvi de Catalunya la seva solidaritat i compromís amb la llengua catalana i els drets lingüístics dels ciutadans del domini lingüístic. Alhora, anima més empreses i organitzacions a seguir els passos d'aquest sindicat i reafirmar el seu compromís amb la llengua catalana i amb tots els seus parlants.

A la trobada de dimecres entre ambdues organitzacions hi van participar Francesc Marco, secretari de Plataforma per la Llengua, i Conxita Güell, delegada de l'entitat a Catalunya. Per part de la FEC hi van assistir el seu president, Antoni Colàs; el secretari general, Joan Maria Terribas; el secretari general adjunt, Francesc Sabater, i el vocal, Joan Biayna.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin