Notícies ← Altres notícies

El cicle “Què n’hem de fotre, del català?” arriba al Maresme

El 16 de març es van presentar a Mataró els llibres Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat de Pau Vidal, i Decàleg irreverent per a la defensa del català de Gerard Furest

Les delegacions locals d'Arenys de Mar i Premià de Mar també acolliran aviat les presentacions del cicle

Una vintena de persones van assistir a la presentació a Mataró dels llibres Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat de Pau Vidal, i Decàleg Irreverent per a la defensa del català de Gerard Furest. L'acte, que va tenir lloc el dimecres 16 de març a la sala d'actes de l'Espai Gatassa, és només el primer del cicle "Què n'hem de fotre, del català?" que s'organitza al Maresme, un cicle que servirà per presentar arreu del territori algunes de les últimes novetats editorials sobre sociolingüística.

Durant l'acte, Furest i Vidal van reflexionar sobre la situació actual del català i, gràcies a les nombroses intervencions del públic, també van parlar de qüestions com l'empoderament lingüístic o la influència de la globalització en la situació actual de la llengua.

Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat és un llibre publicat per Pòrtic Edicions en què Pau Vidal interpel·la la gent que té dubtes sobre el seu català. La intenció de l'autor és animar els catalanoparlants a viure el fet lingüístic sense complexos i a parlar l'idioma sense por, perquè sovint aquest català "esporuguit" parla millor que no es pensa.

D'altra banda, amb Decàleg irreverent per a la defensa del català, publicat per Núvol Edicions, Gerard Furest reflexiona sobre el retrocés del català en diversos àmbits. L'escriptor ofereix un decàleg de propostes per mantenir viva la llengua i combatre aquelles pors i prejudicis que ens tenallen a l'hora de parlar català.

El cicle "Què n'hem de fotre, del català?" farà parada a altres poblacions del Maresme i, a hores d'ara, ja es poden confirmar les presentacions a Arenys de Mar i Premià de Mar. En el cas d'Arenys, l'acte serà el 6 d'abril a les 19 h a la Biblioteca Pare Fidel Fita, i a Premià la presentació tindrà lloc el 5 de maig a les 19 h al Centre Cívic del carrer Esperança. En aquesta ocasió, l'acte serà organitzat per Plataforma per la Llengua Premià de Mar amb la col·laboració de la delegació local de l'ANC.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin