Notícies ← Altres notícies

Canvi de representant a la delegació de Plataforma per la Llengua a l’Alguer

Irene Coghene deixa l'encàrrec de delegada després de deu anys de treball per l'alguerés 

Lo nou delegat siguerà triat, en acord amb els socis algueresos, en la reunió de la Junta Executiva a final de març 

Irene Coghene deixa l'encàrrec de delegada de Plataforma per la Llengua a l'Alguer, després de deu anys. Coghene ha assumit la responsabilitat quan és estada oberta la territorial algueresa lo 2013 i considera que «la celebració dels 10 anys és un bon moment per tendre un renovament en l'associació, una nova època per continuar amb més resultats». 

Coghene tanca la sua experiència com a delegada, recordant que «és estat un encàrrec gratificant, de responsabilitat i compromís a dins de l'associació" i fa un rengraciament als companys de l'Alguer i als altros membres de la Junta Executiva pel suport i la confiança. "Continuaré donant lo meu petit contribut com a sòcia», adjuni. 

Activista cultural, laureada en dret i agent immobiliària, representant Plataforma per la Llengua és estada també la primera presidenta de la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l'Alguer del 2018 al 2021. 

Durant los 10 anys com a delegada, són estades tantes les activitats portades envant, sempre amb la intenció de sensibilitzar la ciutadania amb projectes centrats en la llengua, activitats lligades al territori i a les tradicions. En són exemple la celebració anual de les Estrenes, lo dia dels Tres reis, o la producció del llibre-disc Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons. 

Al 2022, conjuntament amb l'Obra Cultural de l'Alguer, l'associació ha recuperat la festa de Sant Joan de la Porta Llatina, celebrada en ciutat per sèculs en record de la victòria dels algueresos durant l'assedi de les tropes del Vescomte de Narbona del 1412. Endemés, al mateix any, la delegació algueresa ha promovit lo concurs musical CantAlguer pensat per valoritzar los nous talents de la música en alguerés i fer conèixer la cultura algueresa en lo vast mercat de la música en català. 

Lo nou delegat que substituirà Irene Coghene siguerà triat, en acord amb els socis algueresos, en la reunió de la Junta Executiva a final de març. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin